ВО МЕДИУМИТЕ

Бесплатен летен камп за младите Информатичари кои ќе ја претставуваат Македонија на претстојните Интернационални Олимпијади по Информатика. Летниот камп започна од 1 јули 2024 год. во Ресорт Магнолија, на Пониква, каде што учениците една недела ќе се подготвуваат за претстојните Интернационални Олимпијади по Информатика.

ВЕБ – МОТИКА

ТВ КАНАЛ 5


 

Здружението кое ги потпомага талентирани ученици, „Бистри умови“, ги користи јавните медуми за поблиско запознавање на јавноста за своите активности со цел истите полесно да допрат до талентираните ученици. Македонските ученици заслужуваат да бидат информирани, добијат помош, знаење и надградување


 

Гостување во емисијата “Добро утро секое утро“ на АЛФА ТВ (октомври 2023) 

 Родители на талентирано дете од Кочани организираат бесплатни курсеви за идни олимпијци – статија во умно (август 2023)


ОПШТИНА КОЧАНИ СО ПОДДРШКА НА КАМПОТ ЗА МЛАДИ ИНФОРМАТИЧАРИ (август 2023)

ВО КОЧАНИ ШЕСТДНЕВЕН КАМП ЗА МЛАДИ ИНФОРМАТИЧАРИ (август 2023)


ИНТЕРВЈУ ЗА ТВ СТАР


„Бистри умови“ – бесплатно менторирање на талентирани ученици по математика, информатика и физика