БИСТРИ УМОВИ

Како родители на дете кое уште како мало се натпреварува и е голем љубител на математиката и информатиката, секогаш сме биле тука за да му помогнеме и дадеме се од себе за да на нашиот син му овозможиме дополнително учење надвор од училиштето, посетувајќи различни курсеви, подготовки за натпревари , во и надвор од државата.

Водејќи се од сето тоа колку средства се потребни и гледајќи многу талентирани деца со желба за знаење и успех, а неможат да си го дозволат сето тоа, се одлучивме да го основаме здружението со цел да им се пружи помош и подршка на младите таленти